Dina Oktaviani: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Padamelanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Padamelanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
'''Dina Oktaviani''' ingkang miyos wonten ing [[Kota Bandar Lampung|Bandar Lampung]], [[Lampung]] ing tanggal [[11 Oktober]] [[1985]] inggih punika salah satunggaling sastrwana èstri ing [[Indonésia]].
== Padamelanipun ==
Dina Oktaviani sampun remen nyerat ing teater satu wiwit [[SMA]]. Dina Oktaviani sampn naté makarya daos [[reporter]] remaja ing Harian Umum ''[[Lampung Post]]'', Bandar Lampung saha dados anggota Komite Sastra Dewan Kesenian Lampung (DKL) sadèrèngpun nerasaken sekolah ing Jurusan Basa Prancis ing [[Universitas Negeri Jakarta]]. Anggénipun sinau basa Prancis piyambakipun oten lulus, lajeng sak punikasapunika sekolah malih ing jurusan psikologi, mata kuliah ingkang dipunremeni. Sapunika Dian dumunung ing [[Yogyakarta]].<ref name="internet 2">[http://dinaoktaviani.com/biography] Dina Oktaviani: Biography (dipunundhuh tanggal 22 Januari 2013)</ref>
Asiling karya-karyanipun ingkang awujud [[puisi]] saha cariyos cekak kapacak wonten ing ''[[Kompas]]'', ''[[Koran Tempo]]'', ''[[Media Indonesia]]'', ''[[Playboy Indonesia]]'', ''[[The Jakarta Post]]'', ''[[Majalah Pantau]]'', ''[[Jurnal Perempuan]]'', ''[[Esquire Magazine]]'', ''[[Suara Merdeka]]'', ''[[Republika]]'', ''[[Lampung Post]]'', ''[[Sumatera Post]]'' lan ''[[BlockNot Poetry]]'', lan sapanunggalanipun, kejawi ugi wonten ingkang kapacak wonten ing antologi sesarngan kaliyan sastrawan sanèsipun. Sapérangan puisinipun ugi mlebet wonten ing antologi ''[[100 Puisi Terbaik 2008]]'' ingkng dipunterbitaken déning penerbit Gramedia Pustaka Utama. Sapunika, piyambakipun dados editor blocknot poetry kanggé blocknoteinstitute, lan kempalan cerpenipun ingkang sampun medal inggih punika kanthi irah-irahan “como un sueno” (orakel, [[2005]].<ref name="internet 1">[http://www.kumpulankaryapuisi.blogspot.com/2010/04/biografi-dina-oktaviani.html] Biografi Dina Oktaviani (dipunundhuh tanggal 23 Januari 2013)</ref> ''Broken Heart Walking'' inggih koleksi karya puisinipun ingkang kaping pungkasan.
Dina Oktaviani ugi misuwur dados pamaos puisi ingkang saé. Piyambakipunboten namung maosaken puisi wonten ing adicara-adicara sastra, nanging ugi wonten ing adiara-adicara musik, kados ta festival band. Sapéranganpagelaran maosaken puisinipun ugi dipunsengkuyung kaliyan video-slide saha musik ingkang saé. Rokok kretek Dji Sam Soe saha anggènipun nampilakenpagelaranipun ingkang mawi pakeyan ingkang èksèntrik inggih dados titikanipun nalika piyambakipun maos puisi.
352.737

besutan