Badan Informasi Geospasial: Béda antara owahan

c
→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
[[Gambar:Logo Badan Informasi Geospasial.png|Badan Informasi Geospasial|thumb]]
'''Badan Informasi Geospasial''' (utawi ingkang asring dipuncekak '''BIG''') sadèrengipun inggih gadhah nama '''Badan Koordinasi Survei dan Pemetaan Nasional''' (utawi ingkang asring dipuncekak '''Bakosurtanal''') inggih punika salah satunggaling [[lembaga pamaréntah nonkementerian]] [[Indonésia]] ingkang tugasipun kanggé nindakaken tugas pamaréntahan ing bidhan informasi [[geospasial]].
BIG mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng [[Présidhèn]] lan dipunpandhegani déning satunggaling kepala. [[Asep Karsidi|Dr. Asep Karsidi, M.Sc.]] sak punikasapunika ingkang njabat dados Kepala BIG dhedhasar Dudutan Présidhèn Nomor 29/M Taun 2012. Kanggé nindakaken tugas lan fungsinipun, BIG dipunkoordhinasikaken déning [[Pratélan Mantri Riset dan Teknologi Indonésia|Mantri Riset lan Teknologi]].
Déné kanggé nindakaken tugasipun, BIG gadhah fungsi kados makaten:<ref name="internet 4">[http://www.bakosurtanal.go.id/bakosurtanal/tugas-dan-fungsi/ TUGAS DAN FUNGSI] (dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)</ref>
# Nliti, ndhudhah lan nyusun kawicaksanan nasional ing babagan survei lan pemetaan;
352.737

besutan