Jakob Soemardjo: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (3) using AWB
(→‎Penghargaan: ganti isi, replaced: Menteri → Mantri)
c (→‎Biografi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (3) using AWB)
 
'''Jakobus Soemardjo''' utawi ingkang misuwr kanthi nama '''Jakob Sumardjo''' inggih salah satungaling sastrawan [[Indonésia]]. Jakob Sumardjo miyos ing [[Klathèn]], [[Jawa Tengah]], ing tanggal [[12 Agustus]] [[1939]].
== Biografi ==
Jakob Sumardjo miyos ing Jombor, Danguran, Klaten, Jawa Tengah. Piyambakipun naté sekolah ing SD/ SR Kanisius Klaten saking kelas 1 ngantos kelas 4, lajeng pindhah wonten ing SD Kanisius Kota Baru, Yogyakarta saking kelas 5 dumugi kelas 6. Piyambakipun pindhah awit ndhèrèk tiyang sepuhipun ingkang dalem ing [[Yogyakarta]] wiwit taun [[1950]]. Lajeng piyambakipun nerasaken sekolah ing sekolah Guru Bantu BOPKRI, lan wiwit taun [[1962]] piyambakipun pindhah dhateng Bandung nanging sadèrèngipun nerasaken kuliah kanggé pikantuk gelar sarjana mudha wonten ing IKIP [[Sanata Dharma]] Yogyakarta ngantos taun 1962, lajeng nerasaken sarjana sajarah ing [[IKIP Bandung]] utawi ingkang sak punikasapunika gantos nama dados [[UPI Bandung]] ngantos lulus taun [[1970]].<ref name="internet 1">[http://www.tamanismailmarzuki.com/tokoh/jakob.html] Penulis Jakob Sumardjo (dipunundhuh tanggal 22 Januari 2013)</ref>
Jakob Sumardjo sampun remen nyerat wiwit alit, lan sak punikasapunika dados pujangga lepas babagan kritik sastra saha artikel- artikel babagan kabudayan ing sadhengah médhia cithak, kados ta, Kompas, Pikiran Rakyat, Suara Karya, Berita Buana, Suara Pembaruan, majalah Prosma, majalah Basis, majalah Horison, majalah Budaya Jaya, lan sapanunggalanipun.
Kajawi dados pujangga, Jakob Sumardjo ugi remen ningali filem saha dados anggota Forum Film [[Bandung]] wiwit taun [[1987]]. Piyambakipun ugi sampun naté mucal dados guru ing SM St. Angela, Bandung, saha Akademi Seni Jogèd. Piyambakipun wiwitan mucal dados dhosèn ing ASTI/STSI wiwit taun [[1980]] lan sak punikasapunika piyambakipun sampun dados guru besar ing universitas wau. Kajawi punika, piyabakipun ugi mucal ing FSRD [[ITB]], [[UPI]], [[IKJ]], saha [[Universitas Parahyangan]] wonten ing mata kuiah Filsafat Seni, Antropologi Seni, Sajarah Teater, saha Sosiologi Seni.
Jakob Sumardjo inggih nganut agami [[Katulik]], gadhah satunggal garwa, Jovita Siti Rochma, saha 4 putra. Piyabakipun inggih kalebet pujangga ingkang produktip, ugi minangka kritikus ingkang misuwur ing Indonésia.<ref name="internet 2">[http://www.tokohindonesia.com/biografi/article/285-ensiklopedi/1429-peraih-tiga-anugerah-kebudayaan] Jakob Sumardjo: Peraih Tiga Anugerah Kebudayaan (dipunundhuh tanggal 22 Januari 2013)</ref>
== Tokoh Filsafat ==
352.737

besutan