Dhaptar nama situs terumbu karang ing Indonésia: Béda antara owahan

c
→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (2) using AWB
c (→‎top: ndandani pangéjaning tembung, replaced: mawon → kémawon using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika (2) using AWB)
 
{{rapèkaké}}
'''Pratélan [[terumbu karang|karang terumbu]] lan [[terumbu karang]] ing [[Indonésia]]''' inggih punika satunggaling pratélan bab trumbu karang ingkang wonten ing Indonésia mapan wonten ing laladan pundi kemawon.
'''Trumbu Karang''' inggih punika satungaling struk watu ingkang gampil pecah ingkang mapan wonten ing dhasaring [[laut]] kanggé papan gesangipun makluk gesang ing laut.<ref>[http://www.terangi.or.id/index.php?option=com_content&view=article&id=78.. Coral Reef](dipunundhuh tanggal 22 Pebruari 2013)</ref> Trumbu karang inggih ugi minangka struktur pagesangan ingkang paling ageng lan tuwa dhéwé wonten ing dunya. Ngantos sak punikasapunika, pagesanganipun trumbu karang taksih mbetahaken wekdal ingkang dangu, yutan taun. Humantung saking jinis lan kaanan toya ing ngandhap laut, trumbu karang padatanipun namung gesang pinten - pinten mm kémawon saben taunipun. Déné trumbu karang ingkang wonten ing laut Indonésia sak punikasapunika, paling boten maujud wiwit 450 yuta taun kepengker.
Trumbu karang ingkang wonten ing dunya dipunanggep wonten kirang langkung 284.300&nbsp;km pasagi. Trumbu karang lan ékosistem sanèsipun, kados ta padang lamun, [[suket laut]], lan [[mangrove]] inggih punika ékosistem laut ingkang paling sugih wonten ing dunya. Lan wewengkon [[Indonésia]] gadhah kirang langkung 18% trumbu karang ing dunya kanthi rupa hayati ingkang paling inggil ing dunya ingkang ngewrat langkung saking 2500 jinis [[iwak]], 590 jinis [[karang]] [[watu]], 2500 jinis [[Moluska]], lan 1500 jinis [[urang]].
Trumbu karang ingkang wonten ing Indonésia saged paring untung pendapatan ngantis US$ 1,6 milyar saben taunipun. Lan gunggungipun arta saking asiling pelayanan lan sumber dayanipun piyambak dipuntaksir saged ngantos kirang langkung US$ 61,9 milyar saben taunipun.
352.737

besutan