Virgo (konstelasi): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Papanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎top: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling padhang → ingkang padhang piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB)
c (→‎Papanipun: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
== Papanipun ==
Spica ingkang padhang ingkang damel konstelasi virgo gampil kapanggih, amargi saged kapanggih kanthi ngetutakem kurva saking [[Ursa Major|Big Dipper]] kanggé [[Arcturus]] ing [[Boötes]] lan teras saking kurva punika wonten ing kurva ingkang sami ("kanthi ngetutaken busur kanggé Arcturus lan kanthi cepetipun Spica").<ref>{{cite web|url=http://souledout.org/nightsky/bigdippernavigation/bigdippernavigation.html |title=Night Sky~Big Dipper Navigation |publisher=Souledout.org |date= |accessdate=2013-02-12}}</ref>
Amargi wontenipun efek saking presesi ingkang [[equinox|Point sepisanan Libra]], (ugi misuwur minangka "titik ''equinox'' mangsa palastra"), kanthi papan watesanpun Virgo caket sanget kaliyan [[Beta Virginis|Virginis β]]. Titik punika inggih salah satunggal saking kalih titik ing langit, ingkang punika langit [[khatulistiwa]] ngliwati [[ekliptika]] (ingkang sanèsipun inggih punika titik sepisanan [[Aries]]), ingkang sak punikasapunika inggih mlebet wonten ing konstelasi [[Pisces (konstelasi)|. Pisces]]). Lan punika badhé dipunlebetaken wonten ing konstelasi tanga tepalihipun inggih punika [[Leo (konstelasi)|Leo]] udakawis ing taun [[2440]].
== Lintang - lintang ==
Kajawi saking Spica, lintang ingkang padhang sanèsipun ingkang mlebet wonten ing konstelasi Virgo inggih punika wonten ''[[Beta Virginis|β Virginis]] (Zavijava), [[Gamma Virginis|γ Vir]] (Porrima), [[Delta Virginis|δ Virginis]] (Auva) and [[Epsilon Virginis|ε Virginis]] (Vindemiatrix). Other fainter stars that were also given names are [[Zeta Virginis|ζ Virginis]] (Heze), [[Eta Virginis|η Virginis]] (Zaniah), [[Iota Virginis|ι Virginis]] (Syrma) lan [[Mu Virginis|μ Virginis]] (Rijl al Awwa).''
352.737

besutan