Pulo Sambu: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Wangunan Tua: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: kagem → kanggé)
c (→‎Wangunan Tua: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
 
== Wangunan Tua ==
Wonten ing Pulo Sambu, wonten satunggaling yasan ingkang dipunsebat Sambu Ria. Sambu ria punika kala rumiyin dipun-ginakaken kagge papan nggelar [[wayang]] gambar, utawi kados [[biyoskup]] kanthi [[layar tancep]]. Déné layar ingkang dipun-ginakaken wonten ing gedung punika inggih yasan tembokipun. Wonten ing ppan punika ugi asring dipun-ginakaken kanggé papan nggelar rapat koordinasi manawi badhé dipunadani latiyan gabungan penanggulangan [[lisah]] sesarengan kaliyan [[Singapura]]. Manawi sak punikasapunika, gedung Sambu Ria punika taksih dipun-ginakaken warga kanggé papan karaoke ing pungkasaning peken utawi dipun-ginakaken ugi kanggé papan resepsi nikahanipun warga Sambu.
Kajawi wontenipun yasan Sambu Ria, ing Pulo Sambu punika ugi wonten tilaran sajarah kados [[makam]] Bugis. Makam Bugis punika wujudipun sampun usang, kucel sanget saha sampun dangu kawontenanipun. Makam Bugis punika dipundamel saking watu pualam, kados nisan ingkang wonten ing [[Pulo Penyengat Indera Sakti]].
 
352.737

besutan