Pulo Anak Krakatau: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
c
→‎Kaanan Fisik: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎Kaanan Fisik: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (3))
c (→‎Kaanan Fisik: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
 
== Kaanan Fisik ==
Aktivitas vulkanik ing pulo Anak Krakatau punika dipunwiwiti ing taun [[1927]] dumugi taun [[1929]], kanthi thukulipun satunggal gundhukan ing kawah sisir laut minangka asiling érupsi. Prosen kolonisasi jinising [[tuwuhan]] saha satwa ing [[Pulo Rakata]], [[Pulo Panjang]], saha [[Pulo Sertung]] sampun mlampah dangu wiwit njeblug [[Gunung Krakatau]] ing taun [[1883]] dumugi sak punikasapunika. Déné, kolonisasi ing Pulo Anak Krakatau nembé lumampah 75 taun.<ref name="internet 3">[http://www.indonesia.travel/id/destination/621/cagar-alam-kepulauan-krakatau-warisan-alam-gunung-purba-krakatau] (dipundhuh tanggal 4 Januari 2013)</ref>
Ing pulo Anak Krakatau, ing gigiring gunung taksih gundhul laladanipun amargi suhu ing sakiteripun inggil saha kiranging toya ing laladan wau. Toya saged kapanggih ing jinising tuwuhan pioneer kados ta gelagah utawi ingkang gadhah nama latin ''Saccharum Spontaneum'' ingkang bersimbiosis kaliyan ''Azospirillium Lippoferrum''. Ing pérangan ngandhap sampun dipuntuwuhi gelagah ingkang maujud saking asiling prosès pelapukan pasir ing laladan sakiteripun ingkang salajengipun badhé ngasilaken tuwuhan jinis ''Mellastoma Affine'' saha jinising tetuwuhan sanèsipun.<ref name="internet 2">[http://mlancong.com/wisata-alam/wisata-pulau/399-menerjang-ombak-menuju-anak-krakatau.html] Menerjang Ombak, Menuju Anak Krakatau (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)</ref>
 
352.737

besutan