Dhaptar lintang ing rasi lintang Vulpecula: Béda antara owahan

c
→‎Vulpecula: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Vulpecula: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling padhang → ingkang padhang piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB)
c (→‎Vulpecula: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
'''Pratélan lintang ing rasi lintang vulpécula''' inggih punika satunggaling pratélan rasi lintang ingkang ngewrat nama- nama lintang ingkang wonten ing rasi lintang vulpécula. Ing ngandhap punika inggih [[lintang]]-[[lintang]] ingkang wonten ing [[rasi lintang]] '''[[Vulpecula]]'''.
== Vulpecula ==
'''Vulpecula''' inggih punika salah satunggaling [[konstelasi]] ingkang alit, saha lemes ingkang wonten ing belahan bumi sisih [[lor]]. Ing basa [[Latin]], Vulpecula gadhah teges "rubah alit". Konstelasi Vulpecula inggih dipuntepangaken sepisanan déning [[astronom]] [[Semir]], inggih punika [[Johannes Hevelius]] ing [[abad]] kaping 17. Nama aslinipun inggih punika "''Vulpecula et Anser''" ("rubah alit lan angsa) lan kagambaraken minangka [[rubah]] ingkang nembé nyepeng [[angsa]] ing rahangipun. Lajeng rubah lan angsanipun dipunpisah lajeng dados konstelasi ingkang kepisah lan ing satunggaling wekdal saged nggabung dados satunggal malih. Angsa punika ing wekdal sak punikasapunika dipunwujudaken dados lintang [8981] ''Anser, alpha Vulpecula''.
 
Vulpecula boten gadhah kathah lintang ingkang padhang ingkang langkung saking magnitude kaping sekawan. [8981] alpha Vulpecula, ugi dipunmangertosi minangka ''Anser, Lucida Anseris lan Lukida'', inggih punika satunggaling [[giant]] abrit kanthi magnitude ingkang cetha inggih punika 4,44. Punika inggih lintang ingkang padhang piyambak wonten ing konstelasi punika. Lintang punika tebihipun kirang langkung 296, 5 taun dahya saking [[bumi]]. Punika inggih satunggaling lintang optik binar.<ref>[http://www.seds.org/Maps/Stars_en/Fig/vulpecula.html Vulpecula page at SEDS] (Students for the Exploration and Development of Space)</ref>
352.737

besutan