Wedhus: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  11 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎Susu: ganti tembung, replaced: Kayata → Kaya ta using AWB)
[[Gambar:Billy goat.jpg|thumb|Wedhus lanang diwasa]]
 
'''Wedhus''' (''Capra aegagrus hircus'') iku sub[[spésies]] saka wedhus alasan (alasan) ingkang jalaran alami kasêbarkasebar ing [[Asia Kidul-kulon]] (laladan "Bulan sabit yang subur" lan Turki) lan [[Éropah]].<ref name="internet1"/> Wedhus minangka [[kéwan]] [[ruminansia|memamah biak]] kang ukurané sêdhêngsedheng.<ref name="internet1"/> Wedhus alasan [[lanang]] utawa [[wadon]] duwé sungu sêpasang, nanging sungu ing wèdhus lanang|[[lanang] luwih gêdhé.<ref name="internet1"/> Lumrahé, wedhus duwé [[jénggot]], [[bathuk]] [[cêmbung]], [[buntut]] rada munggah, lan akèh-akèhé duwé [[wulu]] kasar.<ref name="internet1">[http://www.perniagaanmalaysia.com/xxxxxxx/RP_Kambing.pdf perniagaanmalaysia.com](dipunundhuh tanggal 24 Mèi 2011)</ref>
 
== Jinis ==
1.824

besutan