Among Us: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
ngrapèkaké
Tenger: Besutan sumber
(ngrapèkaké)
| title = Among Us
}}
'''''Among Us'''''{{Efn|Ditulis '''''Among Us!''''' ing [[App Store (iOS)|iOS App Store]]<ref>{{Cite web|title=‎Among Us!|url=https://apps.apple.com/us/app/among-us/id1351168404|access-date=2020-09-13|website=App Store|language=en-us}}</ref> lan dijenengi '''''Space Mafia''''' jroning URL [[Google Play]].<ref>{{Cite web|title=Among Us - Apps on Google Play|url=https://play.google.com/store/apps/details?id=com.innersloth.spacemafia&hl=en_US|access-date=2020-09-13|website=play.google.com|language=en}}</ref> Pas ngrembugaké sékuelé, dolanan iki diwènèhi jeneng [[rétronim]] '''''Among Us 1''''' déning pangembang dolanan lan sawatara kanal warta.<ref name="sequelannouncement">{{Cite web|title=Among Us 2 - Among Us by Innersloth|url=https://innersloth.itch.io/among-us/devlog/171026/among-us-2|website=itch.io|language=en|access-date=2020-09-09}}</ref><ref name="gamerantsequel">{{Cite web|last=Brian|first=Renadette|date=2020-08-19|title=Among Us 2 Announced Following First Game's Huge Surge In Popularity|url=https://gamerant.com/among-us-2-trailer/|website=Game Rant|language=en-US|archive-url=https://web.archive.org/web/20200909025037/https://gamerant.com/among-us-2-trailer/|archive-date=2020-09-09|access-date=2020-09-08}}</ref><ref name="techraptorsequel">{{Cite web|last=Perrault|first=Patrick|date=2020-08-18|title=Among Us 2 Announced|url=https://techraptor.net/gaming/news/among-us-2-announced|website=TechRaptor|language=en|archive-url=https://web.archive.org/web/20200909025029/https://techraptor.net/gaming/news/among-us-2-announced|archive-date=2020-09-09|access-date=2020-09-08}}</ref><ref name="sequelsomag">{{Cite web|last=Manson|first=Leonard|date=2020-09-04|title=Among Us 2 confirmed for PC and mobile; first details|url=https://www.somagnews.com/among-us-2-confirmed-for-pc-and-mobile-first-details/|website=Somag News|language=en-US|archive-url=https://web.archive.org/web/20200904223822/https://www.somagnews.com/among-us-2-confirmed-for-pc-and-mobile-first-details/|archive-date=2020-09-04|access-date=2020-09-08}}</ref>|group=}} yaiku sawijining [[Dolanangim vidhéojeron jurujaringan main jamak|dolanankanthi juru main jamakluwih jroring]]saka siji kang dikembangaké lan dibabar déning studio dolanangim asal [[Amérikah Sarékat]],<ref name="innersloth">{{Cite web|title=About|url=http://www.innersloth.com/About.php|website=InnerSloth|access-date=2020-09-09}}</ref> InnerSloth, lan dirilis nalika tanggal 15 Juni 2018. DolananGim iki kadadéyan ingnjupuk latar [[Fiksi sains|carita ing jaba akasa]]. Saben juru main sing sabendolanan jurugim iki mainébakal olèhéntuk salah siji rong peran, umumé dadi ''CrewmatesCrewmate'' (kru biyasa), lan liyané dadi ''Impostor'' (juru ngapusi). Ancasé para ''Crewmatescrewmate'' yaikuya ngidhèntifikasiiku mbadhèk sapa kang dadi ''Impostor'', nyirnakaké para ''Impostor'', lan ngrampungaké tugas kang kasedhiya ing sakubengé péta, lan ancasé ''Impostor'' yaiku matèni para ''CrewmatesCrewmate'' tanpa dingertèni.
 
Sanadyan awalékawitané dirilis ing taun 2018 lan amung narik kawigatèn kang sathithik, nanging dolanan iki olèhmundhak paningkatandadi popularitaskondhang ing taun 2020 amarga akèh ''[[streamer]]'' [[Twitch.tv|Twitch]] lan [[YouTuber]] kondhang kang mainaké. Nanggepi popularitas dolanan kasebut, sékuelé, ''Among Us 2'', diumumaké ing taun 2020.
 
== Cathetan ==