Al-Mawardi: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: Madahab Syafi'i → Madahab Sapingi)
c
Nalika enomé, Al-Mawardi sampun sinau manèka warna èlmu agama marang para guruné ing Bashrah lan Baghdad. Ing Bashrah, panjenengané sinau èlmu fikih [[Madahab Sapingi|Syafi'i]] saka Abul Qasim Abdul Wahid ash-Shimari, lan èlmu [[kadis]] saka Hasan bin Ali al-Jayli, Muhammad bin Ma'ali al-Azdi, lan Muhammad bin 'Adi al-Munqari. Sawisé iku, ing Baghdad panjenengané nerusaké sinau èlmu-èlmu [[hukum]], [[sastra]], lan [[basa Arab]] saka Abdullah al-Baqi lan Abdul Hamid al-Isfarayni.<ref name="Haddad">{{cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=RwPnCAAAQBAJ&pg=PA200&dq=al-Mawardi&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwjRzLzunabVAhXEUbwKHVVWADs4ChC7BQhSMAg#v=onepage&q=al-Mawardi&f=false|title=The Biographies of Elite Lives of the Scholars, Imams & Hadith Masters|last=Haddad|first=Gibril Fouad|publisher=Zulfiqar Ayub|year=2015|page=200}}</ref><ref name="Satori&Kurdi">{{cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=UULEDQAAQBAJ&pg=PA79&dq=al-Mawardi&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwjRzLzunabVAhXEUbwKHVVWADs4ChC7BQgzMAI#v=onepage&q=al-Mawardi&f=false|title=Sketsa Pemikiran Politik Islam|last1=Satori|first1=Akhmad|last2=Kurdi|first2=Sulaiman|publisher=Deepublish|year=2016|isbn=9786024014476|page=77-83}}</ref><ref name="Iskandar">{{cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=v1q8mnN2GvwC&pg=PT144&dq=Imam+Al+Mawardi&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwiFt_WsmqbVAhUIvbwKHacYB-gQuwUIMTAC#v=onepage&q=Imam%20Al%20Mawardi&f=false|title=99 Tokoh Muslim Dunia for Kids|last=Iskandar|first=Salman|publisher=DAR! Mizan|year=2007|isbn=9789797526863|page=143-144}}</ref>
 
Al-Mawardi iku ulama kang nganut [[madahab Sapingi|madahab Syafi'i]].<ref name="Satori&Kurdi"/> Panjenengané dianggep wong kang ahli hukum, lan asring ditunjuk minangka hakim (''qadi'') ing mangsa kakuwaosan [[Bani Abbasiyah]].<ref name="Satori&Kurdi" /> Kajaba iku, panjenengané uga diwènèhi tugas minangka utusan ing rundhingan antarané para khalifah Bani Abbasiyah lan para sultan [[Bani Buwaihiyah]].<ref name="Satori&Kurdi" /> Ing babagan èlmu kawruh, Al-Mawardi sajatiné ngasilaké akèh karya seratan, nanging kang isih bisa tinemu mung bab 12 judhul waé. Karya-karya mau ya iku:<ref name="Satori&Kurdi"/><ref>{{cite book
|url=https://books.google.co.id/books?id=LHq7DAAAQBAJ&pg=PA123&dq=al-Mawardi&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwjRzLzunabVAhXEUbwKHVVWADs4ChC7BQgnMAA#v=onepage&q=al-Mawardi&f=false
|page=123
2.526

besutan