Wikipédia basa Jawa: Béda antara owahan

134 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
bedakan penulisan wikipedia dalam bentuk latin dengan bentuk aksara jawa
c
(bedakan penulisan wikipedia dalam bentuk latin dengan bentuk aksara jawa)
Tenger: Besutan sumber
 
}}
 
'''WikipédhiyahWikipédia basa Jawa''' iku gagrag basa Jawa [[bauwarna]] gumathuk [[Wikipédia]]. Artikel utawa léma kapisané ya iku [[Basa Jawa]], kang ditulis ing tanggal [[8 Maret]] [[2004]]. SaikiTekan ikisaiki ({{CURRENTDAY}} {{CURRENTMONTHNAME}} {{CURRENTYEAR}}), wis ana {{NUMBEROFARTICLES}} artikel ing Wikipédia basa Jawa.
 
WikipédhiyahWikipédia basa Jawa lumrahé mélu paugeran-paugeran WikipédhiyahWikipédia basa Inggris lan WikipédhiyahWikipédia basa IndhonésiyahIndonésia. Ing WikipédhiyahWikipédia basa Jawa kabèh artikel uga kudu ditulis mawa [[Wikipedia:Cara ndeleng nétral]] utawa ing basa Inggris diarani ''Neutral Point of View''.
 
Kaistiméwan WikipédhiyahWikipédia basa Jawa ikuyaiku akèh ngamot artikel-artikel bab prakara Kajawèn, mligi bab basa, sastra lan budaya Jawa.
 
== Naraguna aktif ==
Naraguna mobah WikipédhiyahWikipédia Jawa wiwite mligi pancèn saka [[Tanah Jawa]], nanging lumrahé manggon lan ngaksès WikipédiyahWikipédia saka [[Jakarta]]. Yèn dibandhingaké karo Wikipédia basa Indonésia, WikipédhiyahWikipédia basa Jawa cacahé naraguna kang kapratelan, saya manèh naraguna kang mobah sithik banget, ya iku nganti dina iki mung ana {{NUMBEROFUSERS}} naraguna kapratelan. Kamangka yèn dideleng saka cacahé penutur, basa Jawa iki penutur ibuné ana kurang luwih 8060 yuta jiwa.<ref>{{Cite web|url=https://www.bps.go.id/publication/2012/05/23/55eca38b7fe0830834605b35/kewarganegaraan-suku-bangsa-agama-dan-bahasa-sehari-hari-penduduk-indonesia.htm|title=Badan Pusat Statistik|website=www.bps.go.id|access-date=2020-10-13}}</ref>
 
== Cara nulis ==
Pasang aksara utawa pangeja''jaan''pangejaan kang dienggodinggo kang Wikhiyphing baaWikipédia basa Jawa iku dhedhasar ''Ejaan resmi basa Jawa'' miturut ''Pusat Basa'' ing [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] weton taun [[1991]]. Nanging ana prabédan utama dienggo ing sawatara kalawarti basa Jawa. Ing Wi[[1991|dhiyah]]édiaWikipédia basa Jawa, minangka sawijining bauwarna, pasang aksara kang dienggo iku mèmper pasang aksara kang dienggo nulis ing [[bausastra]]. Dadi antara 'e' pe[[bausastra|ê]] petpepet lan 'é' (utawa 'è') taling dibédakaké. Dadi séjé karo kalawarti ing ngendi pepet lan taling ditulis padha waé minangka 'e' nglegena.
 
Nganti saiki durung ana artikel mawa ''full'' [[hanacaraka|Aksara Jawa]].
 
== Tuwuhing artikel ==
</gallery>
 
== Uga delengendeleng ==
* [[Wikipedia:Wara-wara]]
 
1.936

besutan