Curd: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
Bot: Owahan kosmètik
(Digawé kanthi mertal kaca "Curd")
 
c (Bot: Owahan kosmètik)
 
[[Gambar:Cheese_Curds_with_scale_measurement.png|ka|jmpl|181x181px|Mete keju]]
'''Curd''' minangka sawijining produk susu sing dipikolehi kanthi koagulasi [[susu]] ing proses sing diarani curdling . Koagulasi bisa disebabake nambah rennet utawa bahan [[Asem|asam sing]] bisa dimakan kayata [[Lémon|jus lemon]] utawa cuka, lan banjur ngidini dadi koagulasi. Anane asam sing tambah nyebabake protein susu ( kasein ) kusut dadi massa padhet, utawa ''curd'' . Susu sing wis ditinggalake dadi asem ( susu mentah wae utawa susu pasteurisasi kanthi bakteri asam laktat ) uga bakal ngasilake kari kanthi alami, lan keju susu sing asem diasilake kanthi cara iki. Prodhuksi curds keju siji langkah pisanan ing cheesemaking ; curd dipencet lan dikuras kanthi beda-beda kanggo macem-macem gaya keju lan agen sekunder sing beda (cetakan kanggo keju biru, lan liya-liyane) dikenalake sadurunge tuwa sing dipengini rampungake keju. Cairan sing isih ana, sing mung ngemot protein whey, yaiku whey . Ing susu sapi, 90 persen protein kuwi minangka kasein.
8.593

besutan