Putih endhog: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
Bot: Owahan kosmètik
(Digawé kanthi mertal kaca "Egg white")
 
c (Bot: Owahan kosmètik)
 
[[Gambar:Chicken_egg01_monovular.jpg|jmpl|Endhog endhog mentah dikubengi endhog putih]]
'''Endhog putih''' iku sawijining Cairan (uga disebut '''albumen''' utawa '''glair''' / '''glaire)''' sing ana ing [[endhog]] . Ing [[pitik]] digawe saka lapisan sekresi ing bagian ngarep oviduk pitik sajrone endhog. <ref>Ornithology, Volume 1994 By Frank B. Gill p. 361</ref> Wangun ing sekitar kuning telur sing dibuahi utawa ora dibuahi. Ancas alami utama endhog putih yaiku kanggo nglindhungi kuning telur lan menehi nutrisi tambahan kanggo tuwuh [[embrio]] (nalika dibuahi). Putih endhog kalebu utamane udakara 90% banyu sing udakara 10% [[Protéin|protein]] (kalebu [[albumin]], mucoprotein, lan globulin ) dibubarake. Beda karo kuning telur, sing akeh lipid (lemak), endhog putih meh ora ana lemak, lan isi [[karbohidrat]] kurang saka 1%. Putih endhog ngemot udakara 56% protein ing endhog. Endhog putih akeh kagunan ing panganan (kayata [[meringue]], mousse ) lan uga akeh panggunaan liyane (kayata ing [[Vaksin|nyiyapake vaksin]] kayata kanggo influenza <ref>{{Cite journal|last=James|first=John M.|last2=Zeiger|first2=Robert S.|last3=Lester|first3=Mitchell R.|last4=Fasano|first4=Mary Beth|last5=Gern|first5=James E.|last6=Mansfield|first6=Lyndon E.|last7=Schwartz|first7=Howard J.|last8=Sampson|first8=Hugh A.|last9=Windom|first9=Hugh H.|year=1998|title=Safe administration of influenza vaccine to patients with egg allergy|journal=The Journal of Pediatrics|volume=133|issue=5|pages=624–8|doi=10.1016/S0022-3476(98)70101-5|pmid=9821418}}</ref> ).
 
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Endhog]]
8.593

besutan