Kuning endhog: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
Bot: Owahan kosmètik
(Digawé kanthi mertal kaca "Yolk")
 
c (Bot: Owahan kosmètik)
 
[[Gambar:Raw_egg.jpg|jmpl|Kuning endhog [[pitik]]]]
Ing antarane kewan sing ngasilake [[endhog]], '''kuning endhog''' (uga dikenal minangka '''vitellus''' ) yaiku bagean endhog [[Hara|nutrisi]] endhog sing fungsine utamane kanggo nyuplai [[Pangan|pangananpangan]]an kanggo perkembangan [[embrio]] . Sawetara jinis endhog ora ngemot kuning telur, tuladhane amarga dilebokake ing kahanan pasokan panganan cukup (kayata ing awak host parasitoid ) utawa amarga embrio tuwuh ing awak wong tuwa, sing nyuplai panganan, biasane liwat [[Embing-embing|plasenta]] . Sistem reproduksi ing endi awak ibu nyedhiyakake embrio kanthi langsung diarani matrotrofik ; sing embrio diwenehake karo kuning endhog diarani lecithotrophic . Ing pirang-pirang spesies, kayata kabeh [[manuk]], lan umume [[Rèptil|reptil]] lan [[Kéwan gegremetan|serangga]], kuning kuning kasebut arupa organ panyimpenan khusus sing diwangun ing [[Sistem réprodhuksi|saluran reproduksi]] ibu. Ing akeh kewan liyane, utamane ana ing spesies cilik kayata [[iwak]] lan [[Avertebrata|invertebrata]], bahan kuning iku ora ana ing organ khusus, nanging ing njero [[Sèl endhog|sel endhog]] ( [[Sèl endhog|ovum]] ).
 
[[Kategori:Endhog]]
8.666

besutan