Ki Kebo Kenanga: Béda antara owahan

361 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
{{inuse}}
'''Ki Kebo Kenanga''', uga jejuluk '''Ki Ageng Pengging''', iku sawijining panguwasa ing [[Pengging]], karajan cilik [[Hindhu]]-[[Buda]] pungkasan ing [[Jawa Tengah]] sing ndhukung [[Majapait]].<ref name=":0">{{Cite book|url=https://books.google.co.id/books?id=SWr0DwAAQBAJ&pg=PT214&dq=kebo+kenanga+did+not&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjqs-L4wsrsAhXBWisKHScQBNsQ6AEwAHoECAYQAg#v=onepage&q=Kebo%20Kenanga&f=false|title=The Potent Dead: Ancestors, saints and heroes in contemporary Indonesia|last=Reid|first=Anthony|last2=Chambert-Loir|first2=Henri|date=2020-08-20|publisher=Routledge|isbn=978-1-000-24710-7}}</ref> Miturut cathetan ''[[Sajarah Banten]]'' lan ''[[Babad Tanah Jawi]]'', dhèwèké nggenténi ramané, Pangéran [[Andayaningrat]], sing tilar donya ing taun 1527 ing perang kanggo ndhukung Majapait nglawan [[Kasultanan Demak|Demak]].<ref name=":0" /> Kangmasé jenengé [[Ki Kebo Kanigara]].
 
Sanajan agama [[Islam]] wis wiwit dianut déning sawetara wong Pengging, sabagéyan amarga piwulang Sèh [[Siti Jenar]], nanging Pengging tetep nolak tundhuk marang Demak.<ref name=":0" /> Ing wiwitan taun 1530-an, Demak ngirim pasukan manèh lan kasil ngrebut Pengging, ing kana Ki Kebo Kenanga uga tiwas.<ref name=":0" /> Wiwit kuwi Pengging dadi laladan ngisoré Demak.<ref name=":0" />
 
Sawisé Ki Kebo Kenanga sèda, putrané dirawat dèning [[Ki Ageng Tingkir]], jenengé Mas Karèbèt utawa Jaka Tingkir. Nalika wis diwasa, dhèwèké bakal dadi panguwasa [[Kasultanan Pajang|Pajang]], kanthi sesebutan [[Hadiwijaya|Sultan Hadiwijaya]].
 
== Cathetan suku ==
2.526

besutan