Mahesa Jenar: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
c
+wkf
c (→‎Kasektian: ndandani pangéjaning tembung, replaced: kabeh → kabèh (3) using AWB)
c (+wkf)
 
 
== Ing tokoh dipungambaraken ==
Mahesa Jenar uga dikenal minangka Senapati Rangga Tohjaya. Judhul iku nemu nalika isih porsi minangka salah siji saka warriors ing Kerajaan Demak. Mahesa Jenar teka saka Kadipaten Pandan Aran ([[Kutha Semarang|Semarang]]). Kang ana murid saka Ki Ageng Pengging Sepuh alias Pangeran Handayaningrat, putrane: Brawijaya kaping gangsal. Sedulur; iku Ki Ageng Pengging aka [[Ki Kebo Kenanga]] iki putra saka Ki Ageng Pengging Lawas. Ing perantauannya, Mahesa Jenar uga dikenal minangka Manahan. Jeneng iki rusak nalika ngungsi saka nguber saka warriors banyubiru kanggo marga saka nyimpen Arya Salaka, putra saka kanca kang paling apik, Ki Ageng Gajah Sora.
 
Liwati kang kanak-kanak minangka kanca kanggo muter "kanggo samubarang kang angel irung" uga dikenal minangka [[Ki Ageng Séla|Ki Ageng Sela]] Enom. Kanggo samubarang kang angel irung sela-Sela utawa uga dikenal minangka Ki Ageng Ngenis iku putra saka Ki Ageng Sela Sepuh.
Ing fiction , fiksi karakter nggambarake cedhak kanggo sawatara saka karakter kang mlebu ing sajarah Jawa, kalebu: [[Sultan Trenggana]], [[Hadiwijaya|Jaka Tingkir]], Panjawi, lan tokoh-tokoh.
 
Hubungan karo sawatara nyata tokoh iku amarga saka cara crita njupuk ing latar mburi nalika iku isih mrentah saka Présidhèn saka Demak. Mahesa Jenar iku salah siji saka prajurit kang highly ajeni ing inggris, kalebu dening Sultan Trenggana dhewe. Bayi nalika ing acara saka nyababaken [[Ki Kebo Kenanga]] plus nyolong pusaka kraton, Kyai Nagasasra lan Kyai Sabukinten, Mahesa Jenar dianggep minangka mungsuh saka kratoning, nganti pungkasanipun panjenenganipun mutusaké kanggo mundur saka jabatan lan wiwit ngumbara kanggo nglacak kabebasan kapindho keris.
 
Mahesa Jenar dikenal dening wong lanang lan knights. Iku khas jawata kang nempuh perang tanpa pangarep-arep ganjaran. Supaya kuat ing perjuangan, Mahesa Jenar kanggo sok lali bab kapentingan pribadi. Mahesa Jenar uga jinis wong kang hard-ati lan kadhangkala dianggep dadi kaku dening wanita. Rigidity iku bener bayangan saka ikhlas kang nyawa lan kekarepan kanggo kurban soko kang wong mikiraken tengen. Kalebu yen kudu kurban raos dhewe kanggo rasa seneng gedhe-gedhe kang tresna. Kang sikap iki uga amarga kecanggungannya yen dealing karo wanita supaya bisa ora cukup. Acara nglibatno piyambak karo Nyai Wirasaba nuduhake carane Mahesa jenar kurang sensitif menyang raos wadon.
2.526

besutan