Mpu Sindok: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
c
+wkf
(→‎Asal-Usul: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
c (+wkf)
 
== Asal-Usul ==
 
Mpu Sindok nalika masa pamarentaha [[Tulodhong|Dyah Tulodhong]] njabat dados Rakai Mahamantri Halu, denen nalika masa pamaréntahan [[Dyah Wawa]], minggah pangkat dados Rakai Mahamantri Hino. Kekalih kalungguhan punika minangka kalungguhan ingkang inggl ingkang naming saged dipunisi déning kulawarga raja. Kanthi makaten, Mpu Sindok minangka sawijining bangsawan kelas inggil wonten ing [[Karajan Medang]].<ref name="internet 2">[http://books.google.co.id/books?id=u1dWJ19ZnHkC&pg=PA40&dq=mpu+sindok&hl=id&sa=X&ei=rf-7UKKOLo-srAe2ioHoBw&ved=0CDMQ6AEwAg#v=onepage&q=mpu%20sindok&f=false]</ref>
 
Mpu Sindok gadhah garwa ingkang nama Sri Parameswari Dyah Kebi putri saking Rakai Bawa. Sejarawan Poerbatjaraka nganggep Rakai Bawa sami kaliyan [[Dyah Wawa]]. Kanthi makaten, Mpu Sindok dipunanggep minangka mantu saking [[Dyah Wawa]]. Nanging, Rakai Baawa punika minangka nama sawijining kalungguhan, déné [[Dyah Wawa]] punika nam satunggaling tiyang, saéngga kekalihipun boten saged dipunsebut sami.<ref name="internet 2"/>
2.526

besutan