Alun-alun: Béda antara owahan

100 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
#WikiSejarah
(→‎top: ganti isi, replaced: Kahanan → Kaanan)
(#WikiSejarah)
 
{{kembangkan}}
[[File:1 Malaysia Square.JPG|thumb|Alun-alun 1Malaysia]]
[[File:Aloon Aloon te Yogyakarta KITLV 111086.tiff|thumb|Alun-alun ing [[Yogyakarta]], circa 1910]]
'''Alun-alun''' ya iku panggonan rata lan amba kang adaté minangka acarané para bebrayan. Saben kutha ing tanah Jawi racaké nduwé alun-alun. Adaté alun-alun iku ditanduri wit [[wringin]] kang kembar. Wringin kembar mau pralambang [[gapura]]. Saben Kraton kaya ta [[Kraton Yogyakarta]] lan [[Kraton Surakarta]] nduwé alun-alun loro, Ya iku alun-alun [[lor]] lan alun-alun [[kidul]]. Ing antarané alun-alun lor lan kidul adaté ana [[kraton]]. Ing sisih kiwa utawa tengené, lumrahé ana pusat pamaréntahan. Ora mung iku waé, uga ana [[masjid]] utawa [[pasar]]. Masjid lumrahé ana ing sisih kuloné alun-alun. Yèn pasar, adaté bisa ana ing sisih ngendi waé. Masjid kang ana ing sacedhaké alun-alun adaté sinebut [[masjid agung]].
 
103

besutan