Gemblong: Béda antara owahan

806 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
Tenger: Dibalèkaké
 
Gemblong racaké paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
 
== Resep ==
Resepe Gemblong ya iku:<ref name="internet1">[http://inforesep.com/resep-kue-gemblong.html Resep Kue Gemblong](diundhuh tanggal 8April 2011)</ref>
* 200 gram glepung ketan
* 100 ml banyu santen umup
* tepung sagu 2 sendhok mangan
* banyu kapur sirih 2 sendhok teh
* klapa parut 1/2
* uyah 1 sendhok teh
 
Resep Bahan Gula Salut Gemblong:
* 150 gram gula abang
* 75 gram gula pasir
* 50 ml banyu
 
Carane Masak Gemblong:
 
# Kabèh bahan mau dicampur, diulet sinambi diwènèhi santen anget sithik-sithik, nagnti bisa diwangun bunder kaya endhog, rada pipih.
# Digoreng nganggo lenga nganti wernane rada soklat, banjur ditiriske.
# Gula salut: digodhog nganti umup, kenthel, lan ana busane. Geni dicilike, gemblong dilebokke, diudhek nganti rata kecampur gula.
# banjur diadhemke, siyap dipangan.
 
== Uga delengen ==
Naraguna anonim