Turuk bintol: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
Bot: Migrasi 1 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q19744568
(Turuk bintol)
 
c (Bot: Migrasi 1 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q19744568)
 
'''Turuk bintol''' minangka panganan khas saka Desa Pendosawalan, Kecamatan Kalinyamatan, Kabupaten [[Jepara]]. Bahan utama Turuk Bintol kalebu [[beras ketan]] dicampur karo [[kacang]] tolo, sing dimasak kanthi kukus. Jeneng turuk bintol asale saka tembung torok bintol, "torok" sing tegese nyelehake utawa nyelehake. kaya ungkapan urip torok sing ateges mbebayani nyawamu. Dene "bintol" tegese bongkokan. Jeneng kasebut diarani turuk bintol amarga sega ketan sing dimasak dilebokake utawa diwenehi campuran kacang tolo sing nggawe sega ketan katon kaya gundul.
{{stub}}
[[id:Turuk bintol (makanan)]]
900

besutan