Basa Cina: Béda antara owahan

31 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
c
[[Gambar:Zhongwen Guyin characters.png|300px|left|thumb|Wangun karakter cithak kuna saka ''zhongwen'']]
 
'''Basa Cina''' (Aksara Jawa: ꦧꦱꦕꦶꦤ )(汉语/漢語, 华语/華語, atau 中文; [[pinyin]]: hànyǔ, huáyǔ, utawa zhōngwén) iku péranganing [[basa Sino-Tibet|basawangsa Sino Tibet]]. Sanadyan akèh wong [[Cina]] nganggep manéka varian basa Cina lésan minangka siji [[basa]], variasi sajeroning basa-basa lésan mau sabandhing karo variasi-variasi sing ana sajeroning umpamané [[basa Roman|basawangsa Rum]]; basa katulisé uga wis owah wanguné sairing karo lumakuning wektu, sanadyan luwih alon dibandhingaké karo wangun lisané. Mula saka iku, bisa ngluwihi variasi-variasi sing ana sajeroning wangun lisané.
 
Saperangan basa-basa Cina kang ana kaya ta basa Mandharin, basa Kwongtung, [[basa Ngu]] (Syanghay), [[basa Hagkah]] utawa basa Kek (Ind: Hakka), [[basa Tyocyu]] (Ind: Tiociu), lan basa Hogkyen. Basa-basa mau amarga ana sing cedhak siji lan sijine kamangka bisa rada ameh padha sithik-sithik cara omonge lan bisa padha-padha dimangreteni. Ananging, manawa adoh kaya ta basa Hogkyen lan basa Mandharin kamangka cara omonge wis beda adoh. Dadi ora bisa padha-padha dimangreteni siji lan sijine kajaba yen wis sinau kanggo mangreteni owahing swara lan owahing teges tembung utawa pamilihing tembung.
326

besutan