Burkini: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  8 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: islam → Islam (2), menawa → manawa, politik → pulitik)
 
[[Gambar:Burqini.jpg|ka|jmpl|300x300px|Wedhok nganggo burkini]]
 
'''Burkini''' ([[Basa Arab|Arabic]]:<span> </span><span dir="rtl" lang="ar">بوركيني</span>‎‎, gabungan saka burqa lan bikini) iku tipe klambi langèn kanggo wedhok muslim. Desainé ngayogyani pangajaran Islam saka [[Al-Qur'an|Quran]] sing ngongkon wong wedhok klambèn sing jatmika.<ref name="martinencylo">Martin et al. (2003), Encyclopedia of Islam & the Muslim World, Macmillan Reference, ISBN 978-0028656038</ref> Klambi kudu ngukubi kabèh awak kejaba rai, tangan, lan sikil, lan uga kudu ènthèng manawa dienggo nglangi. Burkini iki kurang luwih kaya klambi langèn lengan dawa lan ana topiné saperlu ngukubi rambut, mung luwih longgar lan digawé saka bahan klambi langèn dudu neoprene.<ref><cite class="citation news">Taylor, Rob (2007-01-17). </cite></ref>
 
490

besutan