Setatsiyun Wonokromo: Béda antara owahan

1.056 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tersedia fasilitas ala [[Bandar udara|bandara]] berupa ''check-in'' mandiri untuk pencetakan ''boarding pass'' khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.|nomor=4530|classref=<ref>{{Cite web|last=PT Kereta Api Indonesia (Persero)|first=|date=21 Januari 2020|title=Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya|url=https://ppid.kai.id/files/referensi/selayangpandangdaop8.pdf|website=e-PPID PT. Kereta Api Indonesia|access-date=5 Oktober 2020}}</ref>|caption=Tampak depan Stasiun Wonokromo, 2020|class=Besar tipe C|operator=[[Daerah Operasi VIII Surabaya]]|line=[[Kereta api Gaya Baru Malam Selatan|Gaya Baru Malam Selatan]], [[Kereta api Ranggajati|Ranggajati (arah Surabaya-Jember)]], [[Kereta api Logawa|Logawa]], [[Kereta api Songgoriti|Songgoriti]], [[Kereta api Pasundan|Pasundan]], [[Kereta api Sri Tanjung|Sri Tanjung]], [[Kereta api Probowangi|Probowangi]], [[Kereta api Komuter Surabaya–Bangil|Komuter Surabaya–Bangil]], [[Kereta api Dhoho dan Penataran|Dhoho]], [[Kereta api Dhoho dan Penataran|Penataran]], [[Kereta api Tumapel|Tumapel]], [[Kereta api lokal Bojonegoro|Ekonomi Lokal Bojonegoro]], dan [[Kereta api lokal Kertosono|Ekonomi Lokal Kertosono]]|tinggi=+7 m|kode=WO|bujur=112.739137|lintang=-7.302018|alamat=Jalan Stasiun Wonokromo No. 1|prov=Jawa Timur|name=Wonokromo|musala=Ya}}
'''Stasiun Wonokromo (WO)''' yaiku [[Setatsiyun sepur|stasiun sepur]] kelas C sing gedhe sing dununge ing Jagir, Wonokromo, Surabaya ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +7 meter. Stasiun iki dununge ana ing sisih kidul Surabaya lan dadi gerbang mlebu kanggo sepur saka kidul ( Malang / Banyuwangi ) lan kidul-kulon ( [[Setatsiyun Madiun|Madiun]] ) nganti Surabaya.
 
== Papan ==
Stasiun Wonokromo wiwitane duwe pitung jalur sepur, nanging saiki isih kari limang jalur. Jalur 1 (garis lurus kapisan) sing biasane digunakake kanggo mangkat [[Sepur ekonomi|kereta ekonomi]] ing sisih kidul kulon ( [[Setatsiyun Madiun|Madiun]] ) lan minangka jalur langsung kanggo sepur sing ora mandheg ing stasiun iki, jalur 2 (garis lurus kaping loro) lan 3 digunakake kanggo mangkat kereta ing arah kidul ( [[Stasiun Sidoarjo|Sidoarjo]] ) lan tekane sepur saka arah kidul lan kidul, jalur 4 sing asring digunakake minangka [[Mesin clapper|parkiran]] kanggo [[Mesin clapper|kreta]] pemeliharaan rel (contone, [[Mesin clapper|mesin pecok]] lan [[Kontrol Ballast|pengontrol ballast]] ), uga jalur 5 sing jarang digunakake.
[[Barkas:Stasiun_Wonokromo_2019.jpg|pra=https://jv.wikipedia.org/wiki/Barkas:Stasiun_Wonokromo_2019.jpg|kiri|jmpl|250x250px|Pemindahan Stasiun Wonokromo. Sampeyan bisa ndeleng [[Sepur Dhoho lan Penataran|Sepur Nganyarke]] [[Sepur lokal Kertosono|Kertosono]] lan [[Sepur lokal Kertosono|Ekonomi Lokal]] mandheg, 2019]]
 
== Paripustaka ==
453

besutan