Kordhén: Béda antara owahan

49 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB)
[[File:Gordijnen aan venster.JPG|thumb|Gordén]]
'''Gordén''' (indonésia: tirai) ya iku bagéyan saka kain utawa [[Kain|tekstil]] digunakaké kanggo ngalangi [[cahya]] . Gorden asring digantung ing njero jendela [[Wewangunan|bangunan]] kanggo ngalangi mlebuné cahya, umpamané ing wayah wengi kanggo ngewangi supaya bisa turu, utawa nyegah cahya supaya ora metu saka bangunan (nyegah wong njaba saka ndeleng ing jero. Tirai uga nyedhiyakake pemisahan visual ing kahanan liyane kaya ta ing adicarapanggung endi aktor apa ancang-ancang final sing kanggo nuduhake konco sandiworo nalika pirsawan nenggo ing ngarepe sandiworo. Yen digunakake kanggo nuduhake tartamtu, biasane nalika nuduhake wiwit, sandiworo dibukak lan ditutup sak leren ing.
 
490

besutan