Prasasti Batutulis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  7 sasi kepungkur
c
c (→‎Sajarah: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
'''Prasasti Batutulis''' dumunung ing [[Batutulis, Bogor Selatan, Bogor|Kalurahan Batutulis]], [[Bogor Kidul|Kacamatan Bogor Kidul]], Kutha [[Bogor]].<ref name="internet1">[http://unik.inibaru.com/2012/03/mengenal-sejarah-prasasti-batutulis.html Mengenal Sejarah Prasasti Batutulis](diundhuh 26 Oktober 2012)</ref> Kompleks prasasti iki ambané 17 x 15 mèter, Prasasti Batutulis dianggep dumunung ing situs pusat Kutha Pajajaran lan isih ''in situ'', ya iku isih dumunung ing papan asliné lan dadi jeneng [[désa]] laladan mau.<ref name="internet1"/> Watu prasasti lan barang-barang tinggalané [[Karajan Sunda]] ana ing komplek iki. Ing watu prasasti ana ukiran ukara-ukara nganggo [[basa Sunda]] Kuna.<ref name="internet1"/> Prasasti iki digawé ing mangsa pamaréntahan [[Surawisesa]] ([[1521]]-[[1535]]), ya iku salah sawijiné putra saka Prabu Siliwangi, Raja Pajajaran.<ref name="internet2">[http://www.kotabogor.go.id/pariwisata/objek-wisata/prasasti-batutulis Prasasti Batutulis](diundhuh 27 Oktober 2012)</ref> Ing jeroné ana watu terasir 15 kang kawangun saka 6 watu ing jero yasan cungkup, 2 watu ing serambi, lan 6 watu ing ngarepan.<ref name="internet2"/>
 
== Papan Panggonanpanggonan ==
 
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Beschreven steen in Batoetoelis de batu tulis TMnr 60016704.jpg|thumb|240px|Prasasti Batutulis taun 1920-an]]