Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng, ya iku → yaiku (5) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
c (clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng, ya iku → yaiku (5) using AWB)
|}
[[File:Wakatobi_beach_2006.jpg|thumb|290px|Wakatobi - Sulawesi]]
'''Provinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''Provinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata sajeroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. Kutha krajané ya ikuyaiku [[Kutha Kendhari]]. Provinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], kanthi géografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] antarané 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta duwé wewengkon dharatan sing jembaré 38.140 km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000 km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané wujud salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka kutha krajan kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan dikukuhaké dadi Laladan Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], ya ikuyaiku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[kutha krajan]] [[provinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi kutha krajan Provinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan duwé 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Daerah Tingkat II ==
Pamaréntahan Provinsi Sulawesi Kidul-wétan dipérang dadi 10 Kabupatèn lan loro kutha, ya ikuyaiku:
# [[Kabupatèn Bombana]]
# [[Kabupatèn Buton]]
Taun [[1990]] gunggung sing ndunungi Sulawesi Kidul-wétan watara 1.349.619 jiwa. Banjur ing taun [[2000]] mundhak dadi 1.776.292 jiwa lan miturut asil Survei Sosial Ékonomi Nasional [[Badan Pusat Statistik]] taun [[2005]] gunggungé ana 1.959.414 jiwa.
 
Laju tuwuhing sing ndunungi Sulawesi Kidul-wétan sajeroning taun [[1990]]-[[2000]] ya ikuyaiku 2,79% per taun lan taun [[2004]]-[[2005]] dadi 0,02%.{{fact}} Laju tuwuhing sing ndunungi miturut [[kabupatèn]] sajeroning kurun wektu 2004-2005 mung [[kutha Kendhari]] lan [[Kabupatèn Muna]] sing nuduhaké tuwuhé positif, ya ikuyaiku 0,03 % lan 0,02 % per taun, déna [[kabupatèn]] liyané négatif.
 
== Uga delengendeleng ==
 
== Pranala njaba ==
9.492

besutan