Kidul: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  8 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng, ya iku → yaiku (4) using AWB
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
c (clean up, replaced: Uga delengen → Uga deleng, ya iku → yaiku (4) using AWB)
[[Gambar:Compass Rose English South.svg|thumb|[[Kompas]] kanthi arah kidul diwènèhi warna ireng]]
'''Kidul''' iku arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biyasa anané ing sisih ngisor. Arah kidul duwé sudut 180°. Ana rong warna arah kidul ya ikuyaiku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul ya ikuyaiku [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul [[magnetik]] iku arah menyang kutub magnetik, ya ikuyaiku arah sawatara adohé saka kutub kidul.
 
Lawan arah kidul ya ikuyaiku [[lor]].
 
== Makna Liya ==
Tembung kidul uga kerep kanggo ngarani tlatah sing dumunung ing kidulé [[garis katulistiwa]] sing dianggep rata-rata kurang maju tinimbang sing manggon ing sakloré garis katulistiwa.
 
== Uga delengendeleng ==
* [[Lor]]
* [[Wétan]]
9.492

besutan