Avertebrata: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: ubur-ubur → uwur-uwur)
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
[[Gambar:Calopteryx virgo male.jpg|thumb|right|200px|[[Gegremet]] iku conto invertebrata.]]
'''Avertebrata''' utawa '''Invertebrata''' iku istilah sing dicakaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata ya ikuyaiku [[gegremet]], [[uwur-uwur]], [[hydra]], [[nus]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Karajan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata sajeroning rong golongan ya ikuyaiku ''Insecta'' (gegremet) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata kapantha ing 30 sub-fila punjul wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
 
Ana 9 filum sajeroning klafisikasi avertebrata ya ikuyaiku:
* [[Annelida]]
* [[Arthropoda]]
9.492

besutan