Géografi: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  7 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB
c (→‎top: clean up, replaced: planet → planit using AWB)
c (clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
[[Gambar:Servet Ptolomei geographicae enarrationis.jpg|thumb|250px|Kaca samak Geographia cetaan [[taun]] [[1535]] ]].
'''Géografi''' iku asal katané saka [[basa Yunani]] ya ikuyaiku ''gê'' utawa [[Bumi]] lan ''graphein'' utawa nulis/njelasaké. Géografi iku [[èlmu]] bab enggon utawa lokasi ing planit [[bumi]] sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing lumah bumi lan [[manungsa]]. Lokasi lan wangun-wangun fisik lumah bumi iku gampang dipirsani saka [[peta]], mulané akèh duwé pamahaman (ciut) yèn géografi iku padha karo [[èlmu]] peta kamangka peta iku mung salah siji prangkat ing géografi.
 
[[Wangun-wangun fisik lumah bumi]] sing dikaitké karo èlmu-èlmu [[géologi]], [[géodesi]], [[oceanografi]] lan [[atmosfer]] iku dadi salah siji cabang èlmu géografi ya ikuyaiku [[ngèlmu bumi]].
 
== Sajarah ==
Géografi dikenal dadi èlmu iku wiwit abad kaping 18, dhasaré ya ikuyaiku saka cathetan-cathetan lan pangalaman-pangalaman para [[panjlajah bumi]]. Banjur èlmu iku ngrembaka lan kenceng gandhèng cènèngé karo èlmu-èlmu [[géologi]], [[botani]], [[ékonomi]], [[sosiologi]] lan [[demografi]].
 
== Mangga pirsani ==
9.492

besutan