Uni Sovyèt: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  7 sasi kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB
(Replacing State_Emblem_of_the_Soviet_Union.svg with File:Coat_of_arms_of_the_Soviet_Union_1.svg (by CommonsDelinker because: File renamed: Criterion 4 (harmonizing names of file set)).)
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
Uni Sovyèt biyèn wujud nagara [[fédheral]].
 
Nagara iki biyèné wujud nagara adidaya, saliyané [[Amérikah Sarékat]]. Nanging sawisé dibubaraké, [[Rusia]] nagara panerus utama Uni Sovyèt ora kuwasa manèh. Patbelas praja liyané mardika lan malah telu nagara ya ikuyaiku [[Estonia]], [[Latvia]] lan [[Lithuania]] dadi anggota [[Uni Éropah]] lan [[NATO]].
 
Sawisé Uni Sovyèt dibubaraké banjur diyasa [[Persemakmuran Nagara-Nagara Mardika]] (PNM) utawa ditepungi minangka CIS (''Commonwealth of Independent States''), ing ngendi kabèh nagara mantan anggota Uni Sovyèt mèlu kejaba katelu [[Nagara Baltik]]; [[Estonia]], [[Latvia]] lan [[Lithuania]]. [[Georgia]] awalé ora gelem mèlu dadi anggota, nanging ora suwé sabanjuré akiré gelem mèlu. Kutha krajan PNM ya ikuyaiku [[Minsk]], kutha krajan [[Belarus]].
 
Ing mangsané, Uni Sovyèt duwé telung wakil ing PBB ya ikuyaiku Uni Sovyèt, [[Ukraina]] lan [[Belarus]]
 
== Nagara anggota Uni Sovyèt ==
9.492

besutan