Pangan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: Tanduran → Tuwuhan (2), tanduran → tuwuhan (2))
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
 
'''Pangan''' utawa '''panganan''' iku bahan, lumrahé asal saka [[sato kéwan]] lan [[tetuwuhan]] utawa [[woh-wohan]], kang dipangan déning [[makluk urip]] kanggo mènèhi [[tenaga]] lan [[nutrisi]]. Cuwèran kanggo maksud iki kerep diarani [[ombènan]], nanging tembung 'panganan' bisa uga dianggo. Istilah iki kadhangkala dianggo kiasan, kaya "panganan kanggo pamikiran". Kacukupan pangan bisa diukur saka status gizi kanthi ''[[antropometri]]''
 
Panganan siyang dibutuhaké manungsa lumrahé digawé liwat asil tetanèn utawa kebun kang nyakup sumber kéwan lan tuwuhan. Sawenèh wong nulak mangan panganan saka kéwan kaya, daging, endhog lan sakpiturutipun. Wong kang ora gelem mangan panganan saka daging lan sajinisé diarani ''vegetarian'' ya ikuyaiku wong kang mung mangan janganan minangka panganan pokok.
 
<table border=1 align="center">
9.492

besutan