Sistem saraf: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (2) using AWB
c (Bot: Migrasi 39 pranala interwiki, karena telah disediakan oleh Wikidata pada item d:q9404)
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (2) using AWB)
'''Sistem saraf''' [[sato kewan|kéwan]] ngoordhinasi aktivitas [[otot]], monitor [[organ (anatomi)|organ]], mbentuk lan uga ngendhegaké lebonan saka [[indra]], lan ngaktifké aksi. Komponèn utama ing sistem saraf ya ikuyaiku [[neuron]] lan [[saraf]], kang mainké peran wigati ing koordinasi. Ing makluk kang ora duwé [[utek]], sistem saraf ora ngasilaké utawa nglakokaké pikiran, obahan lan émosi (lumpuh).
 
Sistem saraf manungsa dipérang dadi telu, ya ikuyaiku saraf [[utek]], saraf sungsum balung mburi, lan saraf tepi. Saraf utek lan saraf sungsum balung mburi iku saraf pusat. Ing saraf tepi, saraf nggandhéngaké saraf pusat karo [[indra]] lan [[otot]]. Saraf utek ibaraté ''chip'' ing komputer. Sistem saraf dhéwé wujud cabang saka sistem koordinasi saliyané sistem hormon lan sistem otot.
 
{{sistem organ}}
9.492

besutan