Buku: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB
c (Besutané 140.213.132.175 (rembugan) dipulihaké ing révisi pungkasan garapané CahyoBot)
Tenger: Pambalèkan
c (clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' ya ikuyaiku bahan pustaka kang agawe saka [[kertas]] kang wujud lembaran wutuh lan kang paling utama ana ing koleksi [[pabukon]]. standar minimal buku ya ikuyaiku paling sitik 49 halaman/kaca, ora kalebu kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository">[repository perguruan Tinggi]</ref>
buku iku ora wujud [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' kang terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">[http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawatara sumber kang mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus kang isi tulisan iki digulung lan gulungan mau minangka wangun buku kang pisanan. Ana uga kang nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Buda ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Buda nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ngèlmu-ilmuné ing sada kang ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis kanthi vertikal ya ikuyaiku saka dhuwur mangisor.
 
Buku kang kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
* [[buku agama Islam]]
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[naskah]]
* [[pabukon]], papan kanggo nyimpen buku
6.226

besutan