Ilat: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (2) using AWB
c (→‎Ilat putih: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
c (clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (2) using AWB)
 
Sapérangan gedhé, ilat kasusun saka otot rangka kang nèmpèl ing [[balung hyoideus]], [[balung rahang ngisor]] lan [[processus styloideus]] ing [[balung pilingan]]. Ana rong jinis [[otot]] ing ilat yakuwi otot ekstrinsik lan intrinsik.
 
Ilat duwé lumah kang kasar amarga anané tonjolan kang diarani papila. Ana telung jinis papila ya ikuyaiku:
# papila filiformis (''fili''=benang); awangun kaya benang alus;
# papila sirkumvalata (''sirkum''=bumder); awangun bunder, kasusun kaya aksara V ing samburiné ilat;
Ana siji jinis papila kang ora ana ing manungsa, yakuwi papila folliata kang ana ing ilat [[kéwan pangerat]].
 
[[Tunas pangecap]] iku pérangan pangecap kang ana ing pinggir papila, dumadi saka rong sèl ya ikuyaiku sèl penyokong lan sèl pangecap. Sèl pangecap duwé fungsi minangka reseptor, déné sèl penyokong duwé fungsi kanggo nopang.
 
== Ilat putih ==
* [[Keratosis faringis]]
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Iler]]
* [[Tunas pangecap]]
9.492

besutan