Askariasis: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB
(→‎Morfologi: ganti isi, replaced: disebut → karan)
c (clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
}}
 
'''Askariasis''' ya ikuyaiku lelara [[parasit]] kang disebabaké déning [[Nemathelminthes]] ''Ascaris lumbricoides''. Askariasis ya ikuyaiku lelara kaping pindo asring ditemuni amarga makluk parasit.
 
== Hospes lan distribusi ==
Hospes utawa inang saka Askariasis ya ikuyaiku [[manungsa]]. Ning [[manungsa]], larva ''Ascaris'' bakal dadi diwasa lan bisa nganakaké kopulasi sarta akiré ngendhog.
 
Lelara ini sipaté [[kosmopolitan|kosmopolit]], bakal ditemuni ning saluruh donya. Prevalensi askariasis kira-kira 70-80%.
9.492

besutan