Yugoslavia: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  8 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
c (clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku using AWB)
<table align="right"><tr><td>[[Gambar:Flag of Yugoslavia (1946–1992).svg|250px]]</td></tr></table>
 
'''Yugoslavia''' (tegesé "Slavia Kidul") iku minangka siji [[nagara]] sing naté ana ing laladan [[Balkan]], ing sisih kidul-wétan [[Éropah]], saka taun [[1918]] nganti taun [[2003]]. Sadurungé nagara ini wujud nagara [[fédheral]] sing dumadi saka praja-praja ya ikuyaiku [[Serbia]], [[Montenegro]], [[Slovenia]], [[Kroasia]], [[Bosnia-Herzegovina]], [[Makedonia]] sarta loro laladan otonomi mirunggan [[Kosovo]] lan [[Vojvodina]]. Nagara iki kutha krajané [[Beograd]].
 
[[Gambar:Breakup of Yugoslavia.gif|thumb|Wewengkon Yugoslavia]]
* [[Serbia]] lan [[Montenegro]], nanging sabanjuré [[Montenegro]] uga misah dadi nagara dhéwé.
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Sajarah Yugoslavia]]
* [[Disintegrasi Yugoslavia]]
9.492

besutan