Kanker: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (4) using AWB
(→‎Infeksi: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan)
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (4) using AWB)
 
Tumor kapérang dados kalih inggih punika tumor ganas kaliyan tumor jinak. Tumor jinak namung gesang saha wujudipun éwah ageng, boten sanget bahaya, saha boten nyebar ing [[jaringan]]. Manawi tumor ganas inggih punika kanker ingkang gesang kathi rikat, boten terkendali saha ngrusak jaringan sanèsipun.<ref name="internet 2">[http://www.cancerhelps.com/kanker.htm Bentenipun tumor kaliyan kanker](dipununduh 01 November 2012)</ref>
== Jinis Kanker ==
* [[Karsinoma]] ya ikuyaiku kanker kang urip lan nyebar ing [[sel epitel]]
* [[Sarkoma]] ya ikuyaiku kanker kang urip lan nyebar ing [[jaringan panunjang]] kaya ta ing [[payudara]]
* [[Leukemia]] ya ikuyaiku kanker kang urip lan nyerang jaringan kang ngasilaken getih.
* [[Limfoma]] ya ikuyaiku kanker kang nyerang jaringan limpa.
 
== Panyebab Kanker ==
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
== UgaDeleng delengenuga ==
{{Commons|Cancer (illness)}}
* [[Tumor]]
6.226

besutan