Tungkak: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
c (→‎top: éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
 
'''Tungkak''' ([[Basa Indonésia]]: Tumit), iku péranganing sistem balung ing awak [[manungsa]] kang dumunung ing [[sikil]]. Tungkak iku dhéwé wujud balung gedhé dhéwé ing [[tlapak sikil]]. Balung iki dumunung ing ssisih mburi kang ngalihaké bobot awak memburi.
 
Balung tungkak duwé tugas abot ya ikuyaiku nyangga bobot [[awak]], mligi nalika mlaku utawa mlayu. Tungkak uga mawa sendhi, ing sisih ndhuwur tungkak mawa sendhi talus (balung panggonan ''mata kaki'') lan ing ngarep kuboid (balung penghubung karo ((ulang|driji}} sikil).
 
Tungkak uga dislimuti [[otot]] lan serabut saraf kang akèh banget cacahé. Yèn krasa nyeri, rasa lara mau bisa asal saka otot, saraf utawa balung tungkak dhéwé. Malahan, bisa wujud gabungan saka loro utawa telu panyebabé. Mung waé, rasa nyeri bisa dibédakaké, upamané, yèn kang kena ototé, rasa lara bakal krasa kanthi periodik ora terus-terusan, sanadyan dianggo mlaku. Lumrahé, yèn rasa lara disebabaké déning otot, ana otot kang kaku saéngga perlu dilemesaké kanthi cara dikomprès nganggo banyu anget.
9.492

besutan