Flavonoid: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB
(ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (6))
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
[[Gambar:Isoflavan.svg|thumb|upright|Struktur isoflavon]]
[[Gambar:4-phenylcoumarin.PNG|thumb|upright|Struktur neoflavonoid]]
'''Flavonoid''' ya ikuyaiku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang racaké sumebar ing tuwuhan.<ref name="Hahlbrock">Hahlbrock K. 1981. ''Flavonoids''. dalam ''The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.</ref> Luwih saka 2000 flavonoid kang asalé saka tuwuhan wis diidentifikasi, nanging ana telung golongan kang umum disinau, ya ikuyaiku [[antosianin]], [[flavonol]], lan [[flavon]].<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Antosianin (saka basa Yunani ''anthos'', kembang lan ''kyanos'', biru-tuwa) ya ikuyaiku pigmen warna kang racaké ana ing kembang duwé warna abang, ungu, lan biru.<ref name="Salisbury"/> Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang pérangan tuwuhan liyané tuladhané, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.<ref name="Salisbury"/>
Akeh-akèhé flavonoid ana ing [[vakuola]] sel tuwuhan sanajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.<ref name="Salisbury"/>
 
}}</ref>
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Isoflavon]]
* [[Antosianin]]
9.492

besutan