Suparto Brata: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
'''Suparto Brata''' (lair [[Surabaya]], [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] taun [[Jé]] utawa [[23 Fèbruari]] [[1932]]) iku [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dhèwèké kerepnampa pangaji-aji saka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki ya ikuyaiku ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané, yaiku Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir ([[Brunei Darussalam]]), Ourn Suphany ([[Kamboja]]), Ratanavong Houmphanh ([[Laos]]), Prof. Rahman Shaari ([[Malaysia]]), Michael Coroza ([[Pilipina]]), Rex Shelley ([[Singapura]]), Montri Sriyong[[Thailand|(Thailand]]), lan Tran Van Tuan ([[Vietnam]]). Carita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak ya ikuyaiku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawisé iku, dhèwèké kerep nulis [[carita cekak]], sandhiwara, utawa [[novèl]]. Saliyané nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhèwèké uga nulis carita rekan ing sastra [[Indonésia]]. Malah, novèl pisanan kang digawé nganggo [[basa Indonésia]], ya ikuyaiku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas taun [[1990]], pirang-pirang taun sawisé novèl iku digawé.
 
Wiwitané nulis nganggo [[basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing taun [[1959]]. Lan nalika [[kalawarta]] iku nganakaké sayembara, dhèwèké nulis [[Kaum Républik]] kang banjur menang lan kapacak taun [[1960]]. Anakalané dhèwèké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ''Peni'' utawa ''Eling Jatmiko.''
*''[[Mahligai Diufuk Timur]]'' (Trilogi Gadis Tangsi Buku III)
 
==UgaDeleng delengenuga==
* [[Sastra Jawa Modern]]
 
9.492

besutan