Naskah: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB
(nambahi pangerten naskah)
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
'''Naskah''' ya ikuyaiku salah sijiné objek kajian [[filologi]]. Naskah iku duwé arti kang béda-béda.
Kayadene:
 
1. KBBI
Naskah ya ikuyaiku:
# karangan kang iseh ditulis nganggo tangan
# Karangan [[wong]] kang durung diterbitke utawa iseh karya asli
# Document, original text
 
Naskah iku maceme warna-warna, nanging sing paling dikenal ya ikuyaiku naskah [[drama]].
 
3. Naskah yaiku anggitan kang ditulis kanthi seratan tangan utawa diarani carik kang isih asli utawa uga salinané.<ref>{{Cite book|title=KOMPREHENSI TULIS|last=Mulyani|first=Hesti|publisher=Astungkara Media|year=2015|isbn=978-602-17858-0-5|location=Yogyakarta|pages=101}}</ref>
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Kodèks]]
* [[Rontal]]
== Rujukan ==
<references />
 
[[Kategori:Naskah]]
6.226

besutan