Serat: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB)
 
 
[[Barkas:Fibreoptic.jpg|ka|jmpl| Bungkus serat optik]]
'''Serat''' utawa '''serat''' (saka {{Lang-la|fibra|links=no}} <ref>{{OEtymD|fiber}}</ref> ) minangka zat alami utawa gaweyan manungsa sing umure luwih dawa tinimbang umure. <ref name=":0">{{Cite book|title=Textiles|last=Kadolph|first=Sara|publisher=[[Prentice Hall]]|year=2002|isbn=978-0-13-025443-6|location=|pages=}}</ref> Serat asring digunakake nalika nggawe bahan liyane. Bahan rekayasa paling kuat asring nggabungake serat, kayatakaya ta serat karbon lan polietilen bobot-molekul-bobot dhuwur . Serat sintetis asring bisa diprodhuksi kanthi murah lan akeh yen dibandhingake karo serat alami, nanging kanggo sandhangan serat alami bisa menehi sawetara mupangat, kayatakaya ta nyenengake, kanggo mitra sintetis.
 
== Rujukan ==
9.492

besutan