Banyu mineral: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB
(Digawé kanthi mertal kaca "Mineral water")
 
c (→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB)
 
[[Barkas:Vata-Gurgur.jpg|jmpl| Sumber banyu mineral ing Gunung Sabalan, [[Iran]]]]
'''Banyu mineral''' yaiku [[banyu]] saka sumber mineral sing ngemot macem-macem [[mineral]], kayatakaya ta garam lan [[Wlirang|senyawa belerang]] . Banyu mineral biasane bisa mati utawa cemlorot (karbonat / cekap) miturut anané utawa ora ana [[gas]] tambahan.
 
Biasane, banyu mineral digunakake utawa dikonsumsi ing sumber musim semi, asring diarani "njupuk banyu" utawa "njupuk obat," ing papan kayatakaya ta [[spa]], [[Siram umum|adus]], utawa [[sumur]] . Istilah ''spa'' digunakake kanggo papan sing banyune dikonsumsi lan diresiki; ''bath nalika'' banyu biasane digunakake kanggo adus, terapi, utawa rekreasi; lan ''sumur ing'' endi banyune arep dikonsumsi.
 
[[Barkas:Stilles_Mineralwasser.jpg|jmpl| Banyu mineral]]
9.492

besutan