Kreteg: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
Tenger: Besutan sumber
[[Gambar:Pont d'arcades de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre, Catalonia).jpg|thumb|Kreteg kang nyebrangi kali ing kali Ebre, Katalonia, Spanyol]]
[[File:COLLECTIE TROPENMUSEUM 'Bamboebrug over de Ombilien-rivier verkenning IJzerman en Delprat 1890' TMnr 10020833.jpg|thumb|Kreteg [[pring]] ing Kali Umbilin taun 1890 (Kolèksi Troopenmuseum).]]
'''Kreteg''' utawa '''kreteg''jembatan''''' ing [[basa MelayuIndonésia]], iku wot gedhé lan amba kang nyebrangi siji papan tarbuka utawa jurang. Lumrahé kreteg dienggo nyebrang [[kali]], lembah, jurang lan sabanjuré kang ora bisa diliwati wong utawa wahana. Kreteg uga bisa nyebrangi dalan kang macet lan racaké diarani '''kreteg layang''' (''kreteg layang'' utawa ''flyover'').
 
Kreteg uga duwé kawigatèn militèr, sabab musuh racaké nyoba nggawé bolongan gedhé utawa nggawé kali supaya tank-tank lan wahana motor liyané ora bisa liwat. Kreteg militèr racaké portabel, tegesé bisa digawa menyang ngendi-ngendi lan racaké luwih njlimet tinimbang kreteg sipil.
3.633

besutan