Inihaw: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
'''Inihaw''' ( {{IPA-tl|ɪˈni:haʊ|pron}} {{Respell|ee|NEE|how}} ), uga dikenal minangka '''sinugba''' utawa '''inasal,''' iku manéka warna jinis [[panggang|olahan kanthi dipanggang]] utawa [[barbecue]] kang ngolahé kanthi dipanggang ing sawijining biting saka wesi. Olahan iki asalé saka [[Filipina]], lan biyasané digawé saka daging babi utawa pitik lan disuguhaké kanthi ditusuk biting saka pring utawa ing sawijining wadhah kothak cilik kanthi kécap lan sawijining saus kang digawé saka cuka.
 
Inihaw uga bisa ngrujuk marang panganan daging utawa panganan laut kang dimasak lan disuguhaké kanthi cara sing padha. Inihaw umumé didol minangka [[panganan pinggir dalan]] lan dipangan nganggo sega putih utawa sega kang dimasak ing sajroning godhong klapa (''[[pusô]]''). Inihaw uga diarani '''Barbekyu Filipina''' utawa '''Pinoy BBQ. <ref>{{Cite web|url=https://www.worldnomads.com/explore/southeast-asia/philippines/street-food|title=4 Things to Know About Street Food in the Philippines|last=Macatulad|first=JB|website=World Nomads|access-date=13 December 2020}}</ref><ref name="sinugba">{{Cite news|url=https://eatyourworld.com/destinations/asia/philippines/cebu/what_to_eat/sinugba|title=Sinugba|work=Eat Your World|access-date=13 December 2020}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://www.panlasangpinoyrecipes.com/10-best-filipino-inihaw-recipes-must-try/|title=10 Best Filipino Inihaw Recipes – Must Try!!|website=Panlasang Pinoy Recipes|access-date=13 December 2020}}</ref>'''
 
== Jinis ==