John Rawls: Béda antara owahan

52 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
File
c (ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (7) using AWB)
(File)
|notable_ideas = [[Justice as Fairness]]<br/>[[Original position]]<br/>[[Reflective equilibrium]]<br/>[[Overlapping consensus]]<br/>[[Public reason]]<br/>[[Netralitas liberal]]<br/>[[selubung kebodohan (filsafat)|Selubung kebodohan]]
}}
[[File:John Rawls (1971 photo portrait).jpg|thumb]]
 
'''John Rawls''' (miyos tanggal [[21]] [[Fèbruari]] [[1921]] wonten ing [[Baltimore]], [[Maryland]], [[Amérikah Sarékat]]) inggih punika [[filsuf]] saking [[Amérikah Sarékat]] ingkang misuwur nalika abad kaping 20 wonten ing babagan [[filsafat pulitik]].<ref name="Audi">Samuel Freeman. 1999. "Rawls, John". In ''The Cambridge Dictionary of Philosophy''. Robert Audi, ed. 774. London: Cambridge University Press.</ref> Bukunipun ingkang judhul "Téyori Babagan Kaadilan" (wonten ing basa Inggris ''A Theory of Justice'') minangka salah satunggaling teks primer wonten ing filsafat pulitik.<ref name="Audi"/> Rawls sinau wonten ing [[Universitas Princeton]], sarta ngajar wonten ing [[Universitas Cornell]] lan [[Universitas Harvard]].<ref>Ted Honderich, ed. 1995. ''The Oxford Companion to Philosophy''. New York: Oxford University Press. P. 745.</ref>
1

besutan