Uni Bal-balan Éropa: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  7 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: Éropah → Éropa (7) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
c (clean up, replaced: Éropah → Éropa (7) using AWB)
{{Kothak info organisasi
|name = Uni Bal-balan ÉropahÉropa
|image = UEFA logo.svg
|caption = Logo Uni Bal-balan ÉropahÉropa
|type = Organisasi ulah raga
|membership = 53 asosiasi nasional
|language = [[Basa Inggris|Inggris]], [[Basa Prancis|Prancis]], dan [[Basa Jerman|Jerman]]
}}
'''Uni Bal-balan ÉropahÉropa''' ({{lang-en|Union of European Football Associations}}, biyasa karan kanthi cekakan '''UEFA''', iku badan administratif lan pengatur [[bal-balan]] [[ÉropahÉropa]].
 
UEFA iku badan bal-balan gedhé dhéwé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké [[15 Juni]] [[1954]] ing [[Basel]], [[Swiss]]. Markasé dumunung ing [[Paris]] nganti taun [[1959]] nalika organisasi iki pindhah menyang [[Bern]]. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz présidhèn pisanan. Wwit taun [[1995]], pusat administratifé dumunung ing [[Nyon]], [[Swiss]]. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.
* [[Liga Champions]]
* [[Piala UEFA]] (wiwit mangsa 2009-10 diganti Europa League)
* [[Piala ÉropahÉropa]]
* [[Piala Super ÉropahÉropa]]
* [[Piala Intertoto]] (wiwit mangsa 2009-10 ora dianakaké manèh)
* [[Piala Winners]] (wiwit mangsa 1998-99 ora dianakaké manèh)
 
[[Kategori:UEFA]]
[[Kategori:Bal-balan ing ÉropahÉropa]]
[[Kategori:Organisasi olahraga internasional]]
 
9.492

besutan