Basa Indonésia: Béda antara owahan

25 bèt wis dibusak ,  8 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: Indhonesiyah → Indonésia (7) using AWB
c (clean up, replaced: Indhonesiyah → Indonésia (7) using AWB)
 
|notice=IPA
}}
'''Basa IndhonesiyahIndonésia''' punika nagarabasanipun [[Indonésia|Indhonesiyah]]. Basa Indonnesiyah punika sajatosipun [[basa Malayu|carabasa Malayu]] ingkang dipunpituturaken ing tlatah IndhonesiyahIndonésia.
 
Gunggungipun para panutur basa IndhonesiyahIndonésia sawatawis 200 yuta jiwa.
 
== Swara ==
=== Swarawidya ===
Punika [[fonem|fonèm]]-fonèm basa IndhonesiyahIndonésia. Kapisan punika tabel fonèm swara (Ind: vokal) lajeng tabel fonèm wyanjana (Ind: konsonan).
 
{{Box links wit}}
|}
 
Basa IndhonesiyahIndonésia ugi gadhah fonèm ayun swara {{IPA|/ai/}}, {{IPA|/au/}}, and {{IPA|/oi/}}.
 
{{Box links wit}}
* [http://thesaurus.art.officelive.com/Documents/FlashThesaurus.html Basa Indonésia Flash Thesaurus]
 
=== Pasinaon basa IndhonesiyahIndonésia ===
* [http://www.basakita.com Basa Kita]
* [http://wikibooks.org/wiki/Indonésian Wikibooks - Belajar Basa Indonésia]
39

besutan