Olahan Telugu: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Digawé kanthi mertal kaca "Telugu cuisine")
 
[[Barkas:Appacculu.JPG|jmpl| Appachulu, cemilan manis ing Andhra lan Telangana]]
MasakanOlahan Telugu minangkaya masakaniku olahan [[India Kidul|IndiaIndhia Selatan singKidul]] aslikang saka [[Wong Telugu|masarakat Telugu]] saka negaralaaldan [[Andhra Pradesh]] lan [[Telangana]] . UmumeLumrahé dikenalolahan kanthiiki duwéni rasa singkang ambuné legitajem, panas lan pedhes,. masakOlahan ikuiki macemwerna-macemwerna bangetwujudé, amarga akehdiperbawani masarakatdéning lanwerna-werna wilayahmasarakat topologissaka singlaladan bedakang béda-bedabéda.
 
Kabeh telungTelung wilayah - CoastalPasisir Andhra, Rayalaseema lan Telangana - duwe masakan khas, ngendi ing semi-arid negara Telangana region millet -based roti ( [[Roti India|roti]] ) iku panganan pokok utama, nalika [[Pantun|beras]] punika utama ing irrigated Andhra lan Rayalaseema wilayah lan Ragi ing populer Wilayah Rayalaseema sing akehe semi-garing. Akeh kari (dikenal minangka ''koora'' ), cemilan lan permen beda-beda ing cara ''nyiyapake'' lan beda uga jenenge.
[[Barkas:శాకాహార_సాధారణ_ఇంటి_భోజనము.jpg|jmpl| Panganan biasa vegetarian digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
[[Barkas:ముఖ్యమైన_రోజున_ఇంటి_శాకాహార_భోజనము_(2).jpg|jmpl| Panganan vegetarian kanggo dina khusus digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
3.597

besutan